QUÈ ÉS L'AYURVEDA?

Ayurveda significa literalment "la ciència de la vida". És el sistema de curació natural de la India.

La paraula "Ayu" significa tots els aspectes de la vida, des del naixement fins la mort. La paraula "Veda" significa coneixement o aprenentatge. Així doncs,  "Ayurveda" vol dir la ciència que explica la vida en el seu conjunt. És una ciència de la vida que indica la dieta, les medicines i el comportament que resulten beneficiosos o dolents per la vida.

L’Ayurveda és un dels sistemes mèdico-científics més antics del món, amb una llarga tradició d’experiència clínica. No obstant, no és solsamènt un sistema de medicina en el sentit convencional de curar malalties. També és una manera de viure que ensenya com mantenir i protegir la salut. Ens ensenya com curar les malalties i augmentar la longevitat.

L’ Ayurveda és un sistema mèdic realment holístic i integral, tracta al ser humà com un "conjunt", encara que alhora el veu com una combinació de cos i ment i ànima.

Els principis de molts sistemes de curació natural coneguts avui en dia al món occidental, com la homeopatia, la nutrició, l’acupuntura, la reflexologia i l’aromoteràpia, tenen les seves arrels en l’Ayurveda. L’Ayurveda contempla a cada individuo como una única entitat.

L’objectiu de l’Ayurveda és bàsicament l’afavoriment, prolongació i manteniment de la vida humana sana i feliç. També procura la prevenció y curació de les malalties.


MASSATGE AYURVÈDIC

És un massatge que es realitza seguint els principis de la medicina Ayurvèdica. Cal dir, que de tots els òrgans sensorials el tacte és el més penetrant i està associat de manera inseparable amb la ment.

Normalment es fa a tot el cos i cara, s'anomena ABHYANGA i a cap s'anomena SHIRO ABHYANGA. També es pot fer massatge d'una àrea específica si el tractament ho requereix.

Està contraindicat en algunes patologies molt concretes com ara alteracions psicològiques greus, tumors cerebrals, espasticitat o rigidès crònica, febre ... Consulltar terapeuta.

Personalment combino el massatge Ayurvèdic amb altres tècniques com la digitopuntura, el quiromassatge, les moxes o les ventoses, segons les necessitats i les preferècies de cada persona. Augmentant així els beneficis que s'obtenen de cada sessió.

BENEFICIS I INDICACIONS  MASSATGE COS I CARA      

o    Nodreix el cos i reforça la musculatura.

o    Ajuda a eliminar els productes de desfet.

o    Millora el son i la sensació física i mental de benestar.

o    Deixa la pell suau i sedosa, donant-li brillantor, bellesa i fermesa. Retarda l’aparició d’arrugues, pel i berrugues i augmenta la immunitat contra malalties cutànies.

o    El massatge augmenta la resistència contra la pressió física i mental, l’estrès, tensió, l’angoixa i l’ansietat. Millora la tolerància i la paciència en general.

o    Augmenta la immunitat de la pell. El massatge accelera la curació de ferides, fractures també  evita la debilitat o las deformitats després de fractures i accidents.   

En general podem dir que evita i corregeix les afeccions del vata o  trastorns nerviosos. Regula el vata.  El vata regula totes les funcions sensorials i motores del sistema nerviós i també regula les activitats del pitta y el kapha, de manera que el vata juga un paper molt important en la creació, el manteniment, el deteriorament i la destrucció del cos. Per tot això, perquè l’individuo estigui sa i feliç, el vata s’ha de mantindre sempre en equilibri. La pell és el principal òrgan sensorial a través del qual, amb ajut del massatge, es pot mantenir l’equilibri del vata.

BENEFICIS I INDICACIONS MASSATGE CAP  

o    Prevé i tracta mals de cap de diferents orígens, així com la migranya. El massatge no es fa durant la crisis de migranya.

o    Efectiu per tractar pèrdua de cabell.

o    Enforteix els ossos del crani.

o    Indueix el son.

o    Efectiu per tractar l’estrès. Bo per desequilibris psicològics no greus.

o    Baixa TA en persones hipertenses.

o    Tracta sequedat, picors... del cuir cabellut.

o    Millora els òrgans sensorials.

En general equilibra els doshas del cap.

PREUS

-     ABHYANGA (cos i cara) I SHIRO ABHYANGA (cap): (1 hora) 40 €

-     ABHYANGA combinat amb MOXES (1h i 15 min): 43 €


-      SHIRO ABHYANGA (cap): (20 min) 15 €.
 
                                        

                                   Núria Andreu  653.497.674         Barcelona